TARÇIN



Tarçının Faydaları ve Şifa Terkibleri

01. Mide dolgunluğunda, mide gazlarına bağlı şişkinliklerde, sindirim zorluğunda, 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı toz tarçın konur, 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak içilirse, fayda sağlar.

02. Soğukalgınlığına bağlı sindirim zorlukları ve buna bağlı. bağırsak koliklerinde 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı toz tarçın, 1/2 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı balla tatladırılıp içilirse iyi gelir.

03. Vücudun ağrıyan yerlerine, 1 tatlı kaşığı balı 2 çorba kaşığı ılık suyun içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz tarçın ilave ederek bir krem elde edelim. masaj yapalım. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını fark edilir.

04. Eklem yerlerinde iltihap olan ( Artritli ) hastalar, bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık Bal ve bir çay kaşığı toz Tarçını eritip sabah, akşam düzenli olarak içerlerse, fayda görürler.

05. Ağrıyan dişe, bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı üzerine konur. Ağrı kesilene kadar günde üç defa uygulanır.

06. Midede asit oluşumunu ve hazımsızlığı iyi gelirr. Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında fayda sağlar.

07. İdrar kesesindeki mikroorganizmalar için, İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir.

08. Mide ve kemik kanserleri için, Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç defa aldıklarında fayda
sağlanmıştır .

09. Arterlerdeki kolesterolleri eritip hastaları kalp krizinden koruması için, Bal ve tarçınla bir karışım yapılır ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sürülerek yenilir.
10. Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları
kuvvetlenecektir.

11. Bal ve tarçın kürü, mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlıdır.

12. Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal, bir tatlı kaşığı
toz Tarçın ilavesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.

13. 3 ölçü bal, 1 ölçü tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır.

14. 1 bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tesbit etmiştir.

15. Kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için, bir kaşık ılıtılmış bal, 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir.

16. Bal ve tarçınla hazırlanan çay, düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler. 4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın, 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri, taze ve yumuşak tutar, yıpranmasını durdurur.

17. Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır. Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir. Düzenli uygulanırsa kilo verilir. Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.

18. Bir kesme şeker üzerine biraz konulup yenilirse iştah açar.

19. Tarçın tozu sürme gibi sürülürse gözdeki perdeyi alır.

20. Tarçın yağı, felç ve ayak titremelerine karşı sürülürse iyi gelir.

( Tarçının fayda ve şifa terkiblerinde,
PALAZ,Tahsin; Şifa Reçeteleri, 2001-İstanbul,
PAMUK, Arif; Şifalı Bitkiler ve Emraz,
Mete Özer, balikesir.saglik.gov.tr, eserlerinden faydalanılmıştır.)