8 Kasım 2009 Pazar

SARMISAK



Bileşimi
Allin, Allicin(uçucu yağ), Allinse, A, B1, B2, C Vitaminleri, Mg, Fe, Zn, Mn, B, Cu, Mo, Co Maden tuzları, Karbonhidratlar, Hormon etkileyici maddeler, Flavonoidler,Yapışkan sülfidler, Albümin,İodin, şekerler, Antibiyotik madde garlisin.

Sarmısağın faydaları
01. Damar sertliğine iyi gelir.
02. Kalp hastalığı olanlara faydalıdır.
03. Tansiyonu düşürür.
04. Romatizma rahatsızlığı olanlara iyi gelir.
05. İdrar söktürücüdür.
06. Bağırsak parazitlerini düşürür.
07. Anjin(boğaz iltihabı) faydalıdır.
08. Sinirleri teskin eder.
09. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
10. Kabızlık gidericidir.
11. Kanser hastalığını geriletir.
12. Vücuda direnç ve kuvvet verir.
13. Göz rahatsızlıklarında faydalıdır.
14. Kulak ağrısı ve iltihabında fayda sağlar.
15. Kan pıhtılaşmasını önler.
16. Şeker hastalarına iyi gelir.Şekeri düşürür.
17. Balgam söktürücüdür.
18. Mantar hastalığına iyi gelir.
19. Yüksek ateşi düşürür.
20. Ses kısıklığına iyi gelir.
21. Egzamaya faydalıdır.
22. Nezle, bronşit, astım gibi hastalıklara faydalıdır.
23. Karında ve bacaklarda biriken suyun boşalmasına yardım eder.
24. Beyin kanaması ve felç rizkini azaltır.

Sarmısakla yapılan şifa terkipleri
01. Damar sertliği için, Sarmısak elma sirkesi içerisinde şeker ilave edilerek pişirilir.
Yenir. Damar sertliğine çok iyi gelir.

02. Mide ve bağırsak enfeksiyonlarında, Bir baş sarmısak ezilir. 200-300 gr yoğurtla karıştırılır. Bir gece bekletilir, ertesi gün 2-3 defada yenilir.

03. Tansiyon düşürücü olarak, 100 gr sarmısak doğranır. 1 bardak suda 10 dakika kaynatılır, ezilir. Şekerle tatlandırılır günde 3 kaşık yenilir.

04. Kurt düşürücü olarak, 1 diş sarmısak ezilir, suyu bir miktar ekmeğe emdirilir ve yenilir.

05. Sinirleri yenileyici olarak, 1 bardak süte 1 diş ezilmiş sarmısak konur, kaynatılır. Yatarken sıcak olarak içilir.

06. Mafsal,  sırt, siyatik, cerrahi yara ağrıları için, 1 baş sarmısak koyun sütü ile haşlanır. Tereyağı ile pişirilir bal ile macun haline getirilip günde 3 kaşık yenirse eşi bulunmaz bir ilaç olur.

07. Gripte, 2 diş sarmısak, 1 çay bardağı sütle kaynatılıp içilmesi çok fayda sağlar.

08. Sarılıkta, sarmısak ezilip suyu çıkarılır, sabahları aç karna 1-2 kaşık yenir.

09. Nefes darlığı ve bronşitte, 1 kilo sarmısak iyice ezilir. Yarım kilo limonun suyu çıkarılır. Sarmısağın üzerine ilave edilir. Kavonoza konur, 1 hafta bekletilir, hergün aç karna 1 tatlı kaşığı, 1 çay kaşığı balla karıştırılıp bir miktar su ilave edilip içilir.

10. Prostat kanserinde, günde 1 diş sarmısak üzeri iğne ile delinip makata konulur.

11. Kolesterolde, 1 kilo kaynar suya, 3 diş sarımsak, 2 tutam frenk maydanozu, 1 tutam lavanta çiçeği, 3 tutam adaçayı konur. Günde 3 fincan içilir.

12. Migren için, sarımsak ezilir, suyu çıkarılır, buruna çekilirse faydalı olur.

13. Diş ağrısında, ağrıyan yer ezilmiş sarmısakla ovulur.

14. Egzamada, sarmısak pişirilip ezilir, aynı miktar bal ile macun yapılır, geceleri krem gibi sürülür. sabah yeşil pirina sabunla yıkanır, cildin üzeri kapalı tutulur, gece yine sürülür.

15. Yüzdeki ve vücuttaki lekeler için, sarımsak yakılır külü balla karıştırılıp yüzdeki ve vücuttaki lekelere sürülürse şifa verir.

16. Romatizma için, 1 baş sarmısak iyice ezilir, bir miktar su ile kaynatılır, süzülür. Elde edilen bu suya, 15 gr toz karabiber, 150 gr saf zeytinyağı konulur, suyu gidinceye kadar hafif ateşte tutulur. İçerisine 15 gr günlük, 10 gr kafur toz halinde konur, 2 dakika kaynatılır, ağrılı bölgeye masaj yapılır.

17. Nasır ve siğillerde, bir diş sarmısak ezilir hastalıklı bölgeye konularak 15 gün devam edilir. Hastalıklı cildin dışına taşırmamaya dikkat edilir.

18. Balgam söktürücü olarak, sarımsak ezilip balla macun yapılarak yenirse balgam söktürür.

19. Kulak ağrısı ve iltihabında, sarmısak ezilip zeytinyağı ile karıştırılıp 2-3 gün bekletilen sarmısaklı zeytinyağı süzülüp kulağa damlatılırsa kulak ağrısına ve iltihabına şifa verir.

20. Güneş çarpmasında, yoğurtla yenilen sarmısak güneş çarpmasına iyi gelir.

21. Saçkıranda, sarmısak ezilir, kına ,bal ve zeytinyağıyla merhem yapılıp saçkıranlı yer ovuşturulur günde iki kere tekrar edilip 10 gün tedavi etmek gerekir.

22. İdrar söktürücü, sarmısak ezilip bal şerbeti ile içilirse fayda sağlar.

Sarmısağın yan etkileri
Normal kullanımda hiçbir yan etkisi yoktur. Günde 3-5 dişten fazla yenilmesi uygun değildir. Fazla sarmısak yenildiğinde kişide karınağrısı, mide bulantısı, Süt emziren anneler çok az yemelidirler bebekte karın ağrısı yapar. Baş ağrısı yapar cinsi istek ve arzuyu azaltır. Cilt hastaları ve hamileler sarmısak yememelidirler.
En malum zararı kokusu

Telafisi
Sarmısağın kokusuna çözüm bulunamamıştır. Maydanoz, karanfil, elma yemek, dişleri fırçalamak kokusunu
gidermede etkili olabilir. Karın ağrısı ve bulantıya karşı fazla yememek lazımdır. Açkarna yutmamak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder