6 Kasım 2009 Cuma

NAR


Bileşimi
Nişasta, Mannit, Reçine, Briterpenik asitler, Tanen, Metilpelletierin, Punicin % 15 Karbonhidrar, % 0.8 protein, % 0.7 Yağ, Su, Kalsiyum, Fosfor, Demir, B1,B2

Narın faydaları
01. Kalp çarpıntısını giderir.
02. Hazmettiricidir.
03. Mide kuvvetlendiricidir.
04. Diş etlerini kuvvetlendiricidir.
05. İshal kesicidir.
06. İdrar söktürücüdür.
07. Kusma ve mide bulantısına faydalıdır.
08. Mide iltihabına iyi gelir.
09. Böbrekleri çalıştırır, vücudu toksit (zehirli) maddelerden temizler.
10. Tenya düşürmeye karşı faydalıdır.
11. Diz kapağı şişliğine ve mafsal kireçlenmesine iyi gelir.
12. Boğaza, göğüse, akciğere faydalıdır.
13. Mide yanmasına iyi gelir. Midenin hararetini alır, safrayı yatıştırır.
14. Meyveleri lezzetli ve ferahlık vericidir.
15. Frengi hastalığına iyi gelir.
16. Sesi açar, güzelleştirir.
17. Rahim akıntısına faydalıdır.
18. Damaktaki ve ağızdaki yaralara iyi gelir.
19. Kulak ağrısına iyi gelir.
20. Göz ağrılarına, katarakta iyi gelir.
21. Kepeğe karşı faydalıdır.
22. Enfeksiyona karşı vücudu koruyucudur.

Narla yapılan şifa terkipleri
01. Diz kapağı şişliklerinde mafsl kireçlenmelerinde, 200 gr. nar kabuğu, 1 kilo burçak, 5 kilo suda 2 kilo kakıncaya kadar kaynatılır. Bir bezle sıkılarak süzülür, elde edilen bu su dolapta muhafaza edilir. Yemeklerden 10 dakika evvel bir çay bardağına 1 limon sıkılır, içine 1 tatlı kaşığı bal konur, üzerinede hazırlanan sudan ilave edilip içilir.

02. İshali geçirmek için, 1 bardak kaynar suya 10 gr parçalanmış kabuk konur 10 dakika bekletilir ve içilirse şifa verir.

03. Kalp çarpıntısı için, nar tanelerinin sıkılarak elde edilen suyu günde bir bardak içilir. Hergün taze olarak nar suyu içmek kalp çarpıntısını geçirir.

04. Mideyi kuvvetlendirmek için, narı ve içindeki acı olan beyaz etli kısmı yemek mideyi kuvvetlendirir.

05. Bağırsak tenyasını düşürmek için, nar ağacının kökünün kabukları yada nar meyvesinin kabuklarının kaynatılarak balla tatlandırılıp aç karna içilmesi parazitleri öldürür.

06. Haşerat ve zehirli hayvan kovmak için, nar ağacının bulunduğu yere zehirli hayvan yaklaşamaz. Nar ağacının kabukları ambara konulursa böcek gelemez.

07. Yara, bere, iltihap için, nar pekmezi yaralara ve iltihaplara sürülürse iyi gelir.

08. Hazmettirmek için, nar yemekten hemen sonra yenirse yemeği hazmettirir.

09. Sesi açmak için, narı yemek ve tatlı narın suyunu içmek sesi açar, güzelleştirir.

10. Midenin iltihabını gidermek için, nar, bal ile macun yapılaak yenirse mide iltihabına
iyi gelir.

11. Firengi hastalığı için, narın kabukları mazı ile toz haline getirilir, içilmeye devam edilirse vücudu sıkar firengi hastalığından kurtarır.

12. Kan tükürmeye karşı, nar suyu yağmur suyu ilr birlikte içilirse kan tükürmeye iyi gelir. Kalbi ferahlandırır.

13. Sallanan dişler için, nar çiçeği sallanan dişlerin dibine konursa sağlamlaştırır.

14. Bağırsak yara ve iltihabı için, 6 gr nar çiçeği, 1 kaşık kitre ile yutulusa bağırsak yara ve iltihaplarını iyileştirir. Rahim akıntısını keser.

15. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için, nar düzenli olarak bir çay bardağı yenilirse bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklardan korur.

16. Kansere karşı koruyucu, nar prostat ve cild kanserine karşı koruyucudur. Hergün içilen bir bardak narsuyu kanserin ilerleme hızını düşürür.

17. Erkekler için, nar ve narsuyu erkeklerde görülen ereksiyon sorununu giderir ve cinsel
perfonmanslarını artırır.

Narın yan etkiler
Nar yemek, nar suyu içmek kabızlık yapabilir. Hamileler nar suyu içmemelidirler.

Yan etkilerinin telafisi
Ilık bal şerbeti içmek narın verdiği yan etkiyi giderir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder