KISIRLIK İÇİN DOĞAL TARİFLER




        Erkekten ve kadından kaynaklanan kısırlıklarda halk arasında uygulanan tarifler.(Bu tarifler tamamen büyük anne ve babalarımızdan duyduğumuz  ve inaçlı bir şekilde uygulandığında fayda sağlayan tariflerdir.)

        Tarif 1. 4 bardak suya 3 tutam ısırgan otu konur 10 dakika kaynatılır. Ilıdıktan sonra süzülür. Günde 3 çay bardağı içilir.(Hem erkekten hemde kadından kaynaklanan kısırlıklarda çiftler birlikte kullanır.)
      Tarif 2. 4 bardak suya 1 çorba kaşığı ufalanmış böğürtlen kökü konur. 10 dakika kaynatılır. Soğutulur kadınve erkek günde 1 su bardağı birlikte içilir.


        Tarif 3. 8 bardak suya 1/2 demet dere otu ince doğranır konur. Üzerine bir avuç taze bakla ilave edilir. Yaklaşık20 dakika kaynatılır. Süzülür ılıklaştırılır balla tatlandırılarak içilir. (Kadından kaynaklanan kısırlıklarda kullanılır)

        Tarif 4. 1 tane taze alabalık çiğ olarak ezilir. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz karabiber, 6 diş ezilmiş sarmısak,100 gr ince çekilmiş yağsız dana eti, 1 çorba kaşığı eritilmiş kuyruk yağı konur iyice yoğrulur. Tüm malzeme bir bütün haline getirilir. Fındıkta biraz büyük küçük hap şakline getirilir. Temiz bir kavanozda ve buzdolabında muhafaza edilir. Her sabah aç karnına bir adet hap yutulur.( Erkek kısırlığında kullanılır.)

        Tarif 5. Dişi tavşanın üreme organı pişirilir. Cinsi münasebetten önce yenilir.( Hem erkek hemde kadın kısırlıklarında)

        Tarif 6. Her gün buğday yağı, hurma yağı ve soya yağı karıştırılır 1 çorba kaşığı içilir.

        Tarif 7. Yulaf ezmesi, Kuzu karaciğeri ve yer fıstığı bolca tüketilir.

        Tarif 8. Bursa ili Çekirge sultan hamamı, Nevşehir ili Kozaklı orta hamamına gidilir. ( Kadından kaynaklanan kısırlıklarda)