6 Kasım 2009 Cuma

MUZ



Bileşimi
Potasyum, Fosfor, Bakır, Demir, Magnezyum, % 50 Şekerli maddeler, Pektin B1,B2,PP,C,D,E Vitaminleri, SU, Proteinler, Maden tuzları, Nişasta.

Muzun faydaları
01. Vücuda kuvvet verir.
02. İdrar söktürür.
03. Solunum yolları ve öksürüğe faydalıdır.
04. Kemik rahatsızlıklarına iyi gelir.
05. Şişmanlatıcı özelliği vardır.
06. Yorgunluğu giderici özelliği vardır.
07. Ezik-bere olanlarda çok faydalıdır.
08. Vücutta potasyum eksikliğini giderir.
09. Tansiyon düşürücüdür.
10. Kandaki kolesterol oranını düşürür.
11. Sinir zafiyetini, sinir ve beden yorgunluğunu giderir.
12. Midenin çeperlerini ve hücrelerini besleyerek daha güçlü olmalarını sağlıyor.
13. Mideyi asitli sıvılardan korur. Ülserli ve gastritli mideyi tedavi eder.
14. Mutluluk hormonunun üretilmesini sağlar.
15. Boğaz ve göğüs yanmalarına iyi gelir.
16. Meniyi artırır.
17. Böbrek ve mafsal iltihabında, bağırsak hastalıklarında faydalıdır.

Muzla yapılan şifa terkipleri
01. Çocuklarda kemik eğrilmesi (raşitizm), kemik zayıflığı varsa hergün 1 muz zeytinyağı içerisinde ezilir, 30 dakika güneşte bekletilir ve hemen çocuğa yedirilirse bir kaç ay içerisinde çocuğun kemikleri düzelir.

02. Muz ezilir limon suyu ile merhem yapılırsa uyuz ve egzamaya iyi gelir.

03. Muz bal ve keten tohumu (kavrulmuş ve çekilmiş) karıştırılarak yenirse kuru öksürüğe çok iyi gelir.

04. Muz ezilip, polen ve balla macun yapılıp yenirse bebe ve yaşlılar için ideal besin elde edilir.

05. Nekahat dönemindeki hastalar içinde muz, polen ve bal çok faydalıdır.

06. Muz ılık bal şerbetine katılıp içilirse idrar söktürür.

07. Muzu kabuğu ile birlikte ezilip ezilen, burkulan yere bağlanırsa fayda sağlar.

08. Muz kabukları kaynatılıp bu suyla cilt yıkanırsa cilde çok faydalıdır.

09. Muzu günlükle beraber yemek kronik migreni tedavi eder.

Yan tesirleri
Aç karna yenirse mide için zararlıdır. Balgam yapar. Çok fazla muz yiyenlerde kabızlık görülür.

Telafisi
Ilık bal şerbeti içmek muzun yan tesirlrini giderir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder